Aquaforte midisieve. De laagste prijs, de beste kwaliteit.

Aquaforte midisieve is een compacte zeef. Een uitkomst voor kleine filterkelders.

midisieve installatie

Gravity of pompgevoed.

De ultrasieve midi kan op twee manieren worden geplaatst. Namelijk in gravity of een pompgevoede opstelling.


gravity opstelling.

In gravity opstelling, ofwel zwaartekracht gevoed, wordt de midisieve rechtstreeks aangesloten op de bodemdrain. Altijd natuurlijk middels een goede schuif- of kogelafsluiter. Bij plaatsing in de grond is het aan te raden om de zeef niet aan te vullen met zand of grond. Door aanvulling met grond of zand kan de goede inwendige werking worden belemmerd.


pompgevoede opstelling.

plaats de midisieve bovengronds en boven het vijverwater niveau. Zorg voor een vrije uitloop. Houdt er rekening mee dat de capaciteit beperkt is aangezien de uitloop dan slecht een 2'' uitgang betreft.
Bij een pompgevoede opstelling sluit men de vijverpomp aan op de rond 110mm ingang. 


plaatsing.

Zorg voor een stabiele vlakke ondergrond. De boven rand moet bij een gravity opstelling circa 1 cm. boven de maximale vijverwaterstand uitsteken. Hierdoor kan de zeef nooit overlopen. Het plaatsen van een afsluiter tussen drain en zeef is aan te raden. U kunt de aansluiting op de midisieve het beste maken van een rubber manchet mof of een rubberen flexi fitting. Beide zijn demontabel aangezien de propylene aansluiting van de midisieve niet verlijmd kan worden.